Meditation kan reparera en utbränd hjärna

Nu vet man att meditation kan reparera en utbränd hjärna!
Meditation har en vetenskapligt bevisad positiv effekt på vårt välmående.
Nu har vetenskapliga studier visat på att meditation kan reparera en utbränd hjärna och att vi mår psykiskt bättre av att meditera.
Tänk att nu vet även vetenskapsmännen att meditation är gott för oss - och till och med kan reparera en utbränd hjärna!
Å vad jag blir glad av sådana här upplyftande nyheter!
Härligt!

Man har bland annat kunnat mäta vad som händer i hjärnan med magnetkamera när man mediterar och då sett att aktiviteten ökar speciellt i den delen av hjärnan som heter Hippocampus. Det är den delen av hjärnan som hjälper oss att hålla rätt nivå på våra känslor och som styr vårt minne och vår uppmärksamhet.
Det är även i Hippocampus som nya hjärnceller produceras, och lite nya hjärnceller kan ju alltid vara bra att ha.
Läkare ordinerar nu människor som har stressrelaterade problem eller är utbrända att börja meditera. Så det är tryggt att börja meditera och helt utan biverkningar.
Att insikten och kunskapen om meditationens positiva effekter nu också dokumenterats i den vetenskapliga världen är väldigt glädjande tycker jag!

Vill du själv se inslagen i TV4 morgonnyheter? Titta här när de pratar med
leg. läkare och psykiater Åsa Nilsonne som gjort en ny studie på KI på effekten av att meditera.

Kärleksfulla hälsningar
Christina

Meditation%20kan%20reparera%20en%20utbr%C3%A4nd%20hj%C3%A4rna

4 Comments:

 1. Kära, kära Christina! Det ska bli trevligt att följa dig i din blogg nu när vi inte ses så mycket irl. Jag tycker också att sådana här forskningsrön är upplyftande. Det är ju som det alltid varit…att sådant vi alla vet behöver beläggas i studier för att få tillräcklig empirisk ”tyngd” för att ”få lov” att användas inom mer traditionella institutioner som sjuk- och hälsovård. Jag önskar dig all lycka i ditt arbete framöver!
  Stor >>–(”)–<< Anki

  • Älskade kära ”syster”, tack för dina värmande rader<3 Ja det ska bli roligt och utmanande att blogga på min sida och hålla den uppdaterad. Tack för ditt tips om länk/knappar att kunna puffa på FB. Jag ska be Stani som hjälper mig om det. Stor kram till dig

  • Ja, visst är det konstigt att det ska behöva bevisas vetenskapligt för att tas på alvar……men glädjande när forskningen bekräftar det vi redan vet:)

 2. …och en grej till! Be den som hjälper
  dig med sidan lägga upp knapp/knappar så att man enkelt kan maila länken eller
  Puffa för sidan på Facebook!!

Comments are closed