Hur Jag Lärde Mig Meditera

När jag lärde mig meditera
Varmt välkommen till min blogg, som legat nere sedan jul, men alltså nu är igång igen!

Jag sitter i mitt arbetsrum och tittar ut på vinterlandskapet. Efter yrande snöstorm och virvlande isvindar ligger nu snön vackert vit och orörd därute, solen får snökristallerna att gnistra som glada stjärnor i dagsljus. Jag tänker att dessa naturens uttryck speglar något av det jag själv upplevde när jag började meditera för nu många år sedan.

För det lugn och den inre stillhet jag får i meditationen och som kan följa mig i vardagen har verkligen inte alltid varit självklar. När jag själv försökte lära mig att meditera så gick det verkligen inget vidare. Jag märkte mest att en massa tankar for runt inne i huvud på mig och att jag hade väldigt svårt jag att koncentrera mig och vara närvarande här och nu.
Jag provade många olika meditationstekniker men ingen verkade fungera för just mig.
Till slut började jag undra om det var något fel på mig som inte kunde meditera?

Jag längtade så efter att hitta till det där sköna tillståndet av stillhet och få en djupare kontakt med mig själv och min inre visdom…men hur?
Så en vacker dag i slutet på 80-talet hittade jag det som funkade för mig, med en teknik som kallas för ”guidade meditationer”.
Och ÄNTLIGEN kunde även jag meditera.

För mig blev det verkligen en stor vändpunkt i mitt liv och kontakten med min andliga visdom fördjupades mer och mer med hjälp av dessa ”guidade meditationer” som då bara fanns på engelska.
Snart började jag även hålla egna meditationskurser, för jag ville ju hjälpa andra som också längtade efter att kunna meditera och få en djupare kontakt med sig själva och sin inre visdom. Så småningom skapade jag även egna guidade meditationer på olika teman som jag under mina kurser sett var viktiga för och berörde många människor, inklusive mig själv.

Jag hoppas att de här olika meditationskurserna även kan hjälpa dig att bli inspirerad att hitta mer av dig själv och ditt gudomliga större jag.

Med kärleksfulla hälsningar
Christina

P.S. Vill du redan nu provlyssna på någon av dem kan du klicka här. D.S.

Comments are closed.