Livet går i cirklar – en del om min personliga utveckling

Livet går i cirklar-personlig utvecklingJag är så tacksam att få arbeta med det jag gör idag- det som är min livsuppgift, som den ser ut just nu: att få sprida positiva hälsotankar och inspirera till lugna och goda aktiviteter som massage, yoga och avslappning på förskolorna jag besöker, som sen får sprida sig vidare som ringar på vattnet.
Att alla behöver en lugn stund med sig själv varje dag är det jag vill inspirera till. Och jag gläds åt att arbeta med just det. Avslappningssagorna för barn som jag gjorde 1996 är lika aktuella idag som då. Barnen älskar att lyssna till ”Lek med delfiner” eller ”Regnbågslandet”. Både barnen och de vuxna får komma till ro och får vila i fantasins värld en stund vilket är härligt för alla.

Jag har alltid tycker barnen är det viktigaste vi har. Barnen är inte bara vår framtid, de har också så mycket visdom inom sig som även vi vuxna kan lära oss av och få inspiration från.
Redan när jag var ung älskade jag att vara tillsammans med barn, så för mig var det självklart att utbilda mig till barnskötare. Sen tog livet och min nyfikenhet mig vidare på många olika och krokiga vägar som gett mig mycket kunskap och erfarenheter från flera områden, personlig och andlig utveckling, hälsa och friskvård och hur vi fungerar som människor, sång, musik och dans, massage, frigörande andning, aromaterapi, meditation och yoga, för att nämna några av de vägar jag vandrat på.
Som följeslagare har sökandet efter svaren på livets stora frågor varit: ”Varför är jag här?” och ”Vad är min livsuppgift”

Jag tror att vår livsuppgift ligger inom det som gör oss glada och som vi älskar att göra. Själv älskar jag att undervisa och inspirera till utveckling och läkning. Att få se människor växa och utvecklas ger mig en så stor glädje. Och såhär i backspegeln kan jag se att tråden i min livsuppgift alltid funnits där och varit densamma, den har bara tagit sig olika uttryck genom livet.

Så kan livets kringelikrokar leda rätt, stickspåren och omvägarna vi tar, ändå leda oss närmare oss själva och vår livsuppgift, bara ta sig en annan form, där vi också står rikare på de erfarenheter och upplevelser som behövts för att komma just dit.
När jag nu är tillbaka på förskolor igen, denna i gång i formen av hälso- och friskvårdsinspiratör (ett yrke som ingen visste kunde finnas när jag började där), så har jag återknutit med barnen, som jag känner en sådan glädje att vara med igen.

Och det slår mig att en cirkel är sluten.

Med kärleksfulla hälsningar
Christina

Comments are closed.