Tema personlig utveckling-Tacksamhet är Magiskt!

Tema personlig utveckling-Tacksamhet är magiskt!
Tacksamhet är Magiskt!
De senaste veckorna har jag medvetet fokuserat på att se alla de saker i mitt liv som jag är tacksam för. Jag brukar vanligtvis ha lätt för att känna tacksamhet, men nu har varje dag letat ännu mer medvetet, efter ännu mer saker att känna tacksamhet för. Och jag slås verkligen av hur mycket jag har att vara tacksam för i mitt liv, i stort som smått.
För ju mer jag fokuserar på tacksamhet, desto mer ser och uppmärksammar jag även sån´t som jag tagit för självklart - och desto mer kommer jag på att jag faktiskt är tacksam över. Det blir som att se på mitt liv genom nya glasögon, och när jag hittar mer och mer att se på i tacksamhetens ljus får det också som en dominoeffekt.

Till exempel är jag så tacksam över att vara frisk Tacksam över min fina son som känns som den vackraste kärleksgåva jag fått. Tacksam över att bara runt knuten ha skogen, där jag kan ta en promenad, och att havet finns på gång- och cykelavstånd. Tacksam att det är vår, och att jag såg den första tussilagon igår och att de första krokusarna tittat upp i rabatten, fast snön knappt hunnit smälta. Tacksam att solen lyser mest varje dag och verkligen värmer. Tacksam att videungen slagit ut. Tacksam över alla fina och goda vänner jag har. Tacksam att jag bor så fint och över min fina lilla trädgård. Tacksam över mina vänner som kom hit förra lördagen, då jag bjudit in till musikalisk salong här hemma- åh, vilken underbar kväll vi hade när vi spelade och sjöng, åt god mat och drack gott vin. Tacksam att jag varje dag kan äta god och nyttig mat och dricka friskt vatten.
Jag är så tacksam för mitt roliga jobb, och ja, listan kan bli hur lång som helst…

Att känna tacksamhet öppnar verkligen mitt hjärta och gör att jag ser på världen och de människor jag möter med mer kärlek och öppenhet. Det är som magi och jag kommer in i mitt flöde, där allt känns oändligt mycket lättare och saker liksom faller på plats som av sig självt. Tacksamhetsflödet med öppet hjärta föder ännu mer saker att vara tacksam för och öppnar också upp för det jag önskar få mer av i mitt liv.

Det blir tydligt att den energi vi skickar ut kommer tillbaks till oss, och snabbare och snabbare går det. Så det är bra och viktigt att medvetet välja att skicka ut det som vi önskar mer av i våra liv.

Känner du dig låg och/eller tycker att du fastnat i negativitet, kan du prova att fråga dig själv vad du är tacksam över i ditt liv och gärna skriva ner allt du kommer på. Ganska snart kommer du att märka att du är i en helt annan mer positiv sinnesstämning och att ditt hjärta åter är öppet.
Vill du skapa något nytt i ditt liv kan du också föreställa dig att du tackar för att det redan har hänt; det gör att du är öppen och att det fortare kommer att hända.

Med kärleksfulla hälsningar
Christina

Comments are closed.