”Avslappning för barn” kan hjälpa barn med ADHD att somna

Adventsljusstake

Första Advent

Kära läsare,
Här kommer ett par solskenshistorier från verkliga livet då jag fått bekräftat att de CD skivor "Avslappning för barn" jag gjort med Avslappningssagor för barn har hjälpt både barn och ungdomar att sova som haft så stora problem att komma ner i varv och varit så hyperaktiva att de nästan inte sovit alls på många år.

Jag stod på en hälsomässa för några år sedan då en slutkörd mamma och en hyperaktiv pojke på ca 10 år kom fram till vår monter där man kunde både provlyssna och köpa de CD skivor jag gjort.
Mamman berättade att hennes pojke hade ADHD och att han var hyperaktiv dygnet runt. Enda gången han kunde komma ner i varv var till Michael Jacksons musik som han då spelade på högsta volym och i bästa fall kunde han somna ett par timmar.
De hade fått ljudisolera hans rum hemma så resten av familjen skulle kunna existera. Mamman sa att de hade försökt med allt för att hjälpa honom komma ner i varv och ingenting hade hjälpt. Jag frågade pojken om han ville lyssna på en av avslappningssagorna på ”Avslappning för barn” och sen berätta för mig vad han tyckte om den? Pojken sa ja och satte på sig ett par hörlur där han kunde lyssna på den.
Mamman stod bredvid som på nålar och bara väntade på att han skulle slita av sig hörlurarna och börja springa runt igen. Men det hände inte till hennes stora förvåning. Först stod han upp och lyssnade koncentrerat, efter några minuter så satte han sig ner på golvet och efter ytterligare några minuter så la han sig ner på golvet. När 15 minuter gått och avslappningssagan var slut så tog han lugnt av sig hörlurarna och sa ”nu börjar den om från början”. På min fråga vad han tyckte om den var hans svar ”Jo den var bra”.
Mamman stod mycket frövånad bredvid och sa ”det här var det första som hade fungerat, som fått honom att vara stilla en stund” och de hade provat ”allt”.
Hon köpte CDn och hade äntligen hittat något som kunde hjälpa hennes son att komma ner i varv.

För ett par år sedan fick jag ett långt brev från en ung kvinna på 21 år med ADHD som tackade mig så mycket för just ”Avslappning för barn”. Hon hade också stora problem med hyperaktivitet. Hennes mamma hade provat massor med olika saker men inte hittat något som hjälpte.
I sitt brev skrev hon att under hela sin skoltid inte kunnat sova på nätterna men i bästa fall hade hon sovit en eller två timmar innan det var dags att gå till skolan. Först när hon var 17 år hade hennes mamma hittat CD:n ”Lek med delfiner” och de avslappningssagorna hjälpte henne slappna av och somna. Som hon skrev så var hon väl ”lite för gammal” men det enda fungerade för henne.
Avslappning för barn hjälpte henne att komma till ro och den hade varit och var fortfarande hennes stora hjälp så att hon kunde somna och sova på nätterna. Hon skrev också att ända tills för några månader sedan så hade hon inte vetat hur sagan slutade (fast hon lyssnat på sagan i flera år) eftersom hon hade somnar innan den var slut.

Det är ofta jag möter både barn och vuxna som känner igen min röst och säger att de tycker så mycket om den och att de har lyssnat på mig i flera år, varje kväll när barnen ska sova .
Jag kände en stor tacksamhet och glädje över att mina CD med ”Avslappningssagor för barn” både är så uppskattade och har nått ut till så många barn och ungdomar som fått hjälp så de kan komma till ro och sova gott.

Här kan du provlyssna till "Avslappning för barn">>>

Jag önskar er alla en underbar Första Advent
Kärleksfulla Hälsningar
Christina