Bikarbonat-recept och varför det är ett mirakelmedel för så mycket

Jag är helt såld på bikarbonat och alla hälsoeffekter som den har!  Tänk att Bikarbonat är så himla bra och går att använda till så mycket ! Jag började testa deodoranten och märkte att jag inte luktade svett längre...helt fantastiskt tyckte jag som hade haft svårt att hitta ett bra deodorant som höll en hel dag. Sen testade jag även att göra tandkrämen och blev även där positivt överraskad att jag kände mig så fräsch i munnen länge efter jag borstat tänderna. Sen provade jag att bada med bikarbonat och upptäckte att trötthet och värk i rygg och ben och fötter försvann! Magiskt och fantastiskt tyckte jag så Bikarbonaten har kommit för att stanna i mitt liv och jag använder den till så många olika saker idag ! Prova du med......

OBS! Tänk på att köpa Bikarbonat som inte innehåller aluminium ! Jag skickar efter på nätet från  Organicmakers.se !

Du kan bli gratis medlem på min hemsida och lyssna på mina guidade meditationer och få mitt nyhetsbrev,

 du anmäler dig här: Bli gratis medlem

 

Här kommer först några recept och så berättar jag lite mer om varför det fungerar så bra lite längre ner i texten.

Tandkräm 

2 msk kokosolja, Ekologisk

Gör eget tandkräm med bikarbonat och kokosolja

Tandkräm gjort på Bikarbonat och kokosolja

2 msk bikarbonat

20 droppar eterisk pepparmints-olja

Rör ihop alla ingredienser och förvara i glasburk med lock. Förvara i rumstemperatur. Ta en liten klick på tandborsten och borsta tänderna som vanligt och känn hur fräsch du blir i munnen. Bikarbonaten har en liten slipande effekt på tänderna så man kan få lite vitare tänder.  Jag känner mig fräsch i munnen länge så detta är min nya "favo-tandkräm"!

Deodorant

2 msk bikarbonat

1 rågad msk stärkelse ( Potatismjöl eller Majsena)

1 msk kokosolja Ekologiskt

5 droppar eterisk olja (jag tycker om salvia och jasmin) välj en doft som passar dig.

Blanda ihop alla ingredienser. Förvara i en liten glasburk med lock och i rumstemperatur, men inte i direkt solljus. Deodoranten räcker länge. Ta en liten klick och smörj in i armhålan. (fungerar så himla bra, det är den bästa deodorant jag haft!) Bikarbonat neutraliserar svettlukten istället för att täppa till porerna som vanligt deodorant gör.

Bikarbonat bad och fotbad

1 dl bikarbonat i halvfullt badkar ca 50-60 liter.

Lindrande och läkande fotbad med Bikarbonat

Lindrande och läkande fotbad med Bikarbonat

1 msk - ½ dl till fotbad , ( 1 msk till ca 5 liter) beroende hur stor hink du använder.

Hjälper ömma trötta fötter och muskler att återhämta sig mycket snabbare och träningsvärk lindras. Syresättningen i kroppen ökar och kroppen blir mer basisk. Jag har många gånger fått så stor lindring vid trötta och ömma fötter, ben och rygg.

Munsköljning

Vid munsköljning ta 1 kryddmått bikarbonat och 1 matsked vatten och skölj 1-2 minuter.

Till ansiktet

Fyll en 100 ml sprayflaska med vatten och en halv tesked bikarbonat och sprayar varje morgon litet i ansiktet och masserar/tvättar i ett par minuter – och huden blir lenare och får mer lyster.

 

Före träning

Kan du ta 1 krm bikarbonat i ett glas vatten innan träning, hjälper syreupptagningen i kroppen. Ta på tom mage.

 

Vid förkylning eller ont i halsen

Kan du ta en kur med bikarbonat som gör att kroppen lättare och snabbare läker sig själv.

2 krm bikarbonat i 2 dl vatten 4 ggr /dag i 3 dagar

Dag 4-14 ta 1 gång / dag

Tas på tom mage. Gör kroppen basisk och syreupptagningen ökar och din förkylning läker snabbare ut.

 

Lite fakta och användarhistorier om Bikarbonat

Bikarbonat har en läkande effekt på kroppen för att det ändrar pH-balansen och ökar syresättningen till cellerna.

Många andas fel eller för lite och då skapas en pH-obalans pga att det blir för lite koldioxid i kroppen. Orsaken kan vara stress, obalanserad kost, sömnbrist infektioner eller annat. Då kan bikarbonat hjälpa till att skapa bättre pH-balans och bättre syreupptag i kroppen. Det blir ett koldioxidbad

Bikarbonat innehåller stora mängder koldioxid som tas upp genom huden vid bad och hjälper till att:

 1. Vidga blodkärlen och ökar cirkulationen till hud och muskler.
 2. Sänker pH i blodet så vi får bättre syreupptagning i hela kroppen (Bohr-effekten).

Koldioxidbad är vanligt i Japan och Tyskland, både naturligt varma källor som innehåller mängder av koldioxid och konstgjorda koldioxid-bad där de sprutar in koldioxid i gasform i vattnet. Ett exempel är en japansk forskningsstudie med en patient som fotbadade två gånger per dag à 10 minuter i tre månader och kunde undvika amputation. Hon kunde även gå för egen maskin från sjukhuset, dit hon kom in i rullstol. Japanerna som gjort studien har framgångsrikt behandlat 200 patienter med koldioxidbad, där de har sprutat in koldioxid i gasform i vattnet.

Användare har rapporterat följande resultat i Sverige:

 • "Eksemet som jag haft sedan slutet på 80-talet och som bara bleknat o blivit bättre på sommaren, har nu slutat klia o värka. Det har också bleknat och huden fjällar inte heller. Jag hoppade över en dag med fotbad och då började det klia lite. Får nog hålla på ett tag dagligdags” Kommentaren skrev hon efter att ha använt det i 3-4 dagar.
 •  En kvinna som utbildat sig till andningsinstruktör hos Anders Olsson på Sorena "Jag har en gammal ryggskada. Stress och tunga lyft gjorde att den blev värre häromdagen. Efter att ha gått böjd som en gammal gumma i ett par dagar kom jag på att jag kunde testa bikarbonatbad. Efter 15 minuter började ryggvärken släppa, och när jag efter 20 minuter gick ur badet var värken helt borta och jag kunde stå upprätt".
 •  En 63-årig fd elitfotbollspelare säger – ”Igår tränade jag riktigt hårt i 2½ timmar - 1 tim inomhusfotboll med tillhörande 3 X 3 minuters maxlöpningar och avslutning med 10 minuters trapplöpning och endast näsandning. Efteråt körde jag med Relaxatorn. En timme senare var jag på gymmet och körde 45 min styrketräning och avslutade med en mils joggning på 45 min. Jag andades genom näsan under hela träningen, avslutade med ½ tesked bikarbonat och när jag kom hem tog jag ett bikarbonat-bad. När jag steg upp ur badet kände jag mig lätt som en fjäder. Och i morse var jag hur pigg som helst. HELT otroligt, jag är ju trots allt 63 år!”
 • En kvinna som hostat i åtta veckor tog ½ tesked bikarbonat vid två tillfällen första och vid ett tillfälle nästa dag. På natten efter andra dagen blev hon av med sin hosta.
 • En läkare som vill börja forska om andning berättar: ”Provade med bikarbonat bara under dag två med influensa och dagen därpå kände jag mig så frisk igen att jag kunde genomföra yogapass i fyra timmar. Spännande om det kan vara så enkelt men onekligen värt fortsätta utforska.”
 • En man hade haft en spricka mellan lilltån och näst minsta tån i flera år: "Efter tre fotbad med bikarbonat hade sprickan försvunnit. Hur coolt som helst då jag testat mängder av olika saker genom åren! Har också sköljt munnen med bikarbonat och märker att tänderna blir vitare. När jag tar ett helkroppsbad blir jag otroligt avslappnad."

Info har jag fått av andningsinstruktör Anders Olsson, Sorena AB

OBS! Har du tendens till B-vitaminbrist bör du ta tillskott av det för användning av bikarbonat ökar starkt utsöndringen av riboflavin (B2)!

Du kan bli gratis medlem på min hemsida och lyssna på mina guidade meditationer och få mitt nyhetsbrev,

du anmäler dig här: Bli gratis medlem

2 Comments:

 1. elisabeth hillberg

  Hej Christina!
  Har du något recept mot halsbränna och hiatusbråck med bikarbonat? Med vänlig hälsning Elisabeth Hillberg

 2. Jag vet också att det inte alls är bra mot halsbränna för mycket då min pappas magsäck sprack och läkarna varnade för just bikarbonat.

Comments are closed